Петък, 18 Oct 2024
           
Бизнес

Bolt стартира дейност в Бургас

   

  Bolt

Днес Bolt, най-големият оператор на тротинетки в Европа, пуска над 250 електрически тротинетки по улиците на Бургас. В зависимост от търсенето, платформата планира да увеличи броя на тротинетките, за да осигури тяхната наличност и да предостави изключително приятно потребителско изживяване в Бургас. Това е третият град в България, където Bolt разширява присъствието си, след стартиранията в столицата и в град Варна по-рано тази година.

От 18 октомври хората, които живеят или посещават Бургас, ще имат възможност да се придвижват из града с тротинетките на Bolt. Bolt е известен с това, че предлага достъпни услуги с тротинетки, като безопасността е основен приоритет.

Теодор Рачев, оперативен мениджър на Bolt в България, каза: „Благодарни сме на град Бургас за доверието към Bolt и с нетърпение очакваме да започнем съвместната си работа, за да изградим отговорни навици за използване на микромобилност през следващите години. Също така се радваме да предложим на нашите клиенти достъпни споделени тротинетки. Преди първото пътуване всеки клиент трябва да се регистрира в нашата платформа и трябва да бъде на поне 18 години, за да го направи. Нашата усъвършенствана GPS система контролира как тротинетките ни се паркират и управляват, за да се гарантира безопасността на всички на улиците. Тротинетките ни имат електронен ограничител на скоростта от 20 км/ч, което означава, че превишаването на скоростта не е възможно, дори когато се спускат по наклон. Освен това се съгласихме с града да наложим зона с ниска скорост в парковите райони, където скоростта на тротинетките ще бъде автоматично ограничена до 15 км/ч."

Bolt е глобална платформа за споделена мобилност, която предлага услуги за микромобилност, включително електрически тротинетки и електрически велосипеди, в над 300 града в 28 държави. Услугите на Bolt за микромобилност се свързват с вече съществуващите транспортни услуги, улеснявайки придвижването на хората. По този начин Bolt цели да намали общото ниво на използване и притежание на автомобили и да помогне за създаването на градове за хората, а не за автомобилите.