Четвъртък, 17 Oct 2024
           
Бизнес

Последният фермерски пазар на Lidl за годината е този уикенд в София

   


Комбуча, тахани, вино и сезонни плодове и зеленчуци ще предложат родни производители

От 18 до 20 октомври на паркинга на Lidl на ул. „Ладога“ №3 в жк “Красно село” в София ще се проведе последният за годината фермерски пазар, организиран от веригата. На него 17 родни производители ще предложат богат избор от продукти.

Акцент в четиринадесетото издание на пазара са натуралните живи напитки на „Далвита Интернешънъл“ ООД. Тяхната комбуча с пробиотични свойства отново ще зарадва клиентите на Lidl, тъй като богатият ѝ състав на органични киселини, витамини, ензими и пробиотични бактерии помага за укрепване на организма.

Отглеждаме нашата симбиотична култура от бактерии и дрожди в цеха ни в Радомир. Всичко се прави в иноксови съдове и като цяло процесът е автоматизиран. Реализираме продукцията си на различни места, като участваме активно във фермерските пазари. Lidl е много добър вариант за нас за пряк контакт с клиентите“, споделят от „Далвита”.

Освен на напитките на „Далвита“ посетителите ще могат да се насладят и на разнообразие от продукти от други добре познати производители. За ценителите на лютото „Зизи Био“ от пазарджишкото село Пищигово ще предложат продукцията си одукти от екзотични сортове люти чушки. Илияна Стоилова от с. Крум, Димитровградско, пък ще донесе от своите градини био батати и хинап, който е известен със своите лечебни свойства.

От „Задругата“ гр. Бургас ще предложат тахани, богати на вкус и хранителни вещества, студенопресовани плодови сокове и пастети, които съчетават традицията с модерните вкусове. От „Билка чудодейка“ ще наредят на щанда си билкови тинктури, събиращи в себе си магията на българската природа, а шафран и натурални сапуни ще изложат от „Шафран Делукс“ ЕООД.

На паркинга на магазина посетителите ще имат възможността да си закупят от производителя Бисер Кьосев вина „Мелнишки пирамиди“. За по-добрия имунитет през зимата ще се погрижат пчеларските ферми „Меривел“ от Благоевград и „Кошерин“ от Белоградчик. Сезонни плодове и зеленчуци ще предложи Стефан Нямов, а на щанда на Петър Ганчев клиентите ще могат да си купят боб и ориз. Любителите на млечните и месните деликатеси ще могат да избират от специалитетите на „АЗЕР“ ЕООД от село Белоградец. А „Том консерв“ ще са на разположение със своите вкусни лютеници, сладка и сиропи.

Посетителите ще могат да видят отблизо рибния колаген на „Пас Демо 2000“, както и да научат повече за маслото от черен кимион, произведено от „НИГЕЛЛА“ ЕООД. А за да могат посетителите на пазара да внесат топлина и изящество в стила си, Иван Саздов от Банкя ще предложи своите кехлибарени бижута, създадени с много майсторство и внимание към детайла. Ще има и щанд с дървените паници и дъски за рязане от „Арт Ковачев 91“, Банско.

Фермерските пазари на Lidl стартираха през 2020 г. и бързо се превърнаха в предпочитана платформа за български фермери и занаятчии. Броят на участниците и посетителите расте непрекъснато, което превърна инициативата в успешен модел за директна връзка между производители и клиенти.