Сряда, 16 Oct 2024
           
Бизнес

Министър Коритарова: Строителният бранш мина през много изпитания в последните години

   
Министър Коритарова: Строителният бранш мина през много изпитания в последните години

Строителният бранш мина през много изпитания в последните години. Това каза Виолета Коритарова, министър на регионалното развитие и благоустройството по време на форум за перспективите и предизвикателства пред строителния бизнес.

В МРРБ сме наясно с трудностите пред бранша, подчерта тя. Има цели да се възстановят всички строителни дейности, стана ясно от коментара й. Общественият интерес е да се стартира максимално бързо програмата за сканиране, заяви строителният министър. Сега се наваксва забавянето. До края на годината ще се сключат договори с общините.

Коритарова вярва, че строителите имат интерес да са партньор на ведомството. Строителният бранш се възстановя, заяви тя и увери, че за всички ще има проекти. Рестартират се проекти за строителство на нови трасета по републиканската пътна мрежа.

На браншът е нужен ясен хоризонт. Това заяви инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ. Строителите очакват да разберат кои са програмите и проектите, по които могат да кандидатстват.

Димитър Недялков, зам.-министър на транспорта и съобщенията посочи, че 13 проекта има по транспортна свързаност. Оценяват се още 7 проекта за над 400 милиона лева. Сред тях се ремонт на жп трасета, внедряване на радарни системи, жп връзка с летище Пловдив и др. По ПВУ също има предвидени за транспортна свързаност. Важен проект е и моста на Дунав край Русе. Убеден съм, че заедно с вас бихме постигнали успехи, подчерта Недялков.

news.bg