Събота, 05 Oct 2024
           
Бизнес

Porsche подарява чисто нови гуми на всички собственици на Carrera GT

   
Porsche подарява чисто нови гуми на всички собственици на Carrera GT

Porsche изтегля от пазара суперавтомобила Carrera GT, за да отстрани потенциални проблеми с окачването. Сервизната акция дава на собствениците и чисто нови гуми и то не какви да е, а нова версия на гумите Michelin Pilot Sport Cup 2, специално разработена за Carrera GT. Тази гума е значителен ъпгрейд в сравнение с предишните гуми, с които са били оборудвани автомобилите, като предлага подобрено сцепление и представяне.

В допълнение към новите гуми, Porsche също така заменя компонентите на окачването с нови титаниеви части. Това цялостно изтегляне от пазара демонстрира ангажимента на Porsche към безопасността и удовлетвореността на клиентите.

Изтеглянето е предизвикано от откриването на един автомобил Carrera GT с неизправни компоненти на окачването. Въпреки че шофьорът не е знаел за проблема, Porsche извърши проверки на всички Carrera GT, за да оцени риска от корозия. В резултат на това компанията издаде заповед за спиране на движението на засегнатите автомобили в САЩ.

В рамките на кампанията за изтегляне от пазара Porsche предлага на собствениците на Carrera GT сервизен кредит в размер на 3500 долара. Този жест има за цел да изгради добра воля и да привлече потенциални клиенти за предстоящия хиперавтомобил Mission X.