Вторник, 01 Oct 2024
           
Бизнес

Нови 13 ученици прекрачиха прага на Асарел по програмата за дуално обучение

   


Тринадесет ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище вече са най-младите кадри в екипа на „Асарел-Медет“ АД, след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11. клас, които се обучават по специалността „Автотранспортна техника“.

В първия си работен ден момчетата и момичетата бяха приветствани от Нели Мърхова– ръководител на отдел „Персонал“, и Стоян Боев – eксперт „Обучения“, които им пожелаха успешна учебна година.

С всички единадесетокласници бяха сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение при 7-часов работен ден, при два работни дни седмично. Учениците получават още работно облекло, допълнителни фирмени обучения, карти за безплатно пътуване и за безплатна храна, както и доплащания за празници в зависимост от постигнатия успех в училище.

През настоящата учебна година в „Асарел“ ще се обучават общо 39 ученици от 11. и 12. клас, като бъдещите абитуриенти ще усвояват професията си в реална работна среда по три дни седмично.