Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Бизнес Спорт

Lidl стана официален партньор на UEFA Europa League и UEFA Conference League

   


Lidl стана официален партньор на UEFA Europa League и UEFA Conference League за три сезона в периода 2024-2027 г.

Спортът е важна част от дългосрочния ангажимент на компанията към пълноценното и балансирано хранене. Чрез партньорството си с UEFA смарт дискаунтърът има възможността да насърчи възможно най-много потребители да водят активен начин на живот.

„В Lidl подкрепяме здравословния начин на живот във всичко, което правим. Осъзнаваме колко важно е образованието, но и достъпът  до свежа и качествена храна на разумна цена. Преразгледахме маркетинговия си подход към децата, така че да им помагаме да разбират и оценяват здравословния начин на живот от ранна възраст. Чрез силата на спорта, а в този случай на футбола, целим да вдъхновяваме за физическа активност и да провокираме желанието и стремежа за здравословен начин на живот“, каза Дженифър Кордс, старши вицепрезидент „Корпоративни отношения и политики“ в Lidl International.

Lidl ще продължи да вдъхновява настоящите и бъдещите фенове на футбола под мотото "We’re on your team" като официален партньор за пресни плодове и зеленчуци на UEFA Europa League и UEFA Conference League. Компанията ще подкрепя феновете на всяка стъпка от тяхното изживяване и ще бъде до тях, като им осигурява качествена и свежа храна на достъпни цени, както и като ги прави съпричастни към най-големите футболни турнири в Европа чрез различни инициативи.

Lidl Kids Team навсякъде из Европа

Чрез новото партньорство Lidl ще пренесе своя уникален Lidl Kids Team във всичките 30 европейски държави, в които присъства и ще даде възможност на 12 364 деца на възраст от шест до десет години да станат официални талисмани на отборите участници в UEFA Europa League и UEFA Conference League. Чрез предоставянето на изживявания, като шанса да бъдеш част от отбора на Lidl Kids Team, ритейлърът вдъхновява деца от цяла Европа към спорт и повече активност. Активният начин на живот и осъзнатите хранителни навици, възприети в ранна детска възраст, намаляват риска от здравословни проблеми, в зряла възраст.

Lidl стана най-видимият бранд на UEFA EURO 2024

След успешното си партньорство с UEFA EURO 2024 Lidl се утвърди като най-видимия бранд партньор на турнира, според проучване на YouGov сред зрителите на първенството. Ритейлърът ангажира над 16 милиона потребители чрез приложението Lidl Plus и раздаде свежи плодове на футболните фенове, като за тази цел бяха използвани 91 тона продукти.

……………….

За Лидл България:

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 129 магазина в 56 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

За УЕФА:

УЕФА е ръководният орган на европейския футбол и организация с нестопанска цел, която подкрепя и гарантира, че най-популярният спорт в света продължава да процъфтява на всички нива в своите 55 асоциации-членки. Като част от своя ангажимент, УЕФА инвестира 97% от приходите си в дейности, проекти и инициативи, свързани с футбола, които гарантират продължаващото развитие на мъжкия и женския професионален футбол, както и на младежкия, аматьорския и футзала.