Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Бизнес

Apple обяви датата за пускането на новия iPhone 16

   
Apple обяви датата за пускането на новия iPhone 16

Събитието ще бъде излъчвано на уебсайта на Apple и в YouTube

Apple обяви, че ще проведе пресконференция в централата си в Купертино, Калифорния, в понеделник, 9 септември, на която се очаква да обяви нови модели iPhone и Apple Watch, съобщава CNBC. 

Събитието ще бъде излъчвано на уебсайта на Apple и в YouTube. От 2020 г. насам Apple пуска на пазара продукти чрез предварително записани видеоклипове. 

Apple обикновено пуска нови iPhone-и и Apple Watch на есенните си премиери преди критичния сезон на празничното пазаруване.

Тазгодишните модели iPhone 16 може да включват по-големи екрани на устройствата от висок клас, преработена камера и нов цвят, според анализатори и Bloomberg. Очаква се устройствата на Apple да получат нов по-бърз чип. 

Apple обикновено обявява и пускането на най-новата версия на софтуера на iPhone за всички потребители заедно с новите модели. 

Тазгодишната версия се нарича iOS 18 и в крайна сметка ще включва Apple Intelligence - колекция от функции с изкуствен интелект за ежедневна употреба, като например обобщаване на съобщения и генериране на изображения. Неотдавнашната предварителна визуализация за разработчици на Apple обаче сигнализира, че функциите на Apple Intelligence вероятно ще бъдат пуснати скоро след пускането на пазара на хардуера на Apple.

Тазгодишните покани включват слогана „It's Glowtime“, който е препратка към новия дизайн на интерфейса на Siri на Apple.