Понеделник, 16 Сеп 2024
           
Бизнес

КЗК влезе в офисите на производителя на сладоледите Nuii

   
КЗК влезе в офисите на производителя на сладоледите Nuii

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) влезе в офисите на „Фронери България“ ЕООД, след получено съдебно разрешение от Административен съд София-област.

Проверката цели да установи евентуални неразрешени споразумения между „Фронери“ и членове на мрежата му за дистрибуция на сладоледени изделия. Регулаторът има данни, че тези споразумения представляват злоупотреба с господстващо положение при разпространението на сладоледени изделия, чрез което се нарушава конкуренцията между дистрибуторите.

Производството е образувано въз връзка с постъпило искане от две конкурентни фирми – „Айс Крийм България“ ООД и „Ескимос“ ЕООД.

„Фронери България“ е дъщерна на британския гигант Froneri, който беше създаден през 2018 г. чрез сливането на сладоледения бизнес на Nestle с PAI Partners. Той е най-големият сладоледен производител в Европа по обем на продукцията и вторият по големина в света след Unilever.

Компанията произвежда и дистрибутира широка гама от най-известните марки сладоледи в България, като Familia, Nirvana, Boss, Nuii, Milka, Oreo, Aloma и други.