Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Бизнес

В новия епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“: Как да развием нагласа за развитие и растеж?

   


Нагласа за развитие и растеж“ е темата на новия, седми епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“ на Лидл България. В разговор с водещите Алекс&Алекс опитните психолози Илина Начева и Цветелина Гюрова разкриват какво се крие зад бариерите, които всеки от нас си поставя в различни ситуации, и как да започнем да ги преодоляваме по-ефективно.

Епизодът дава отговор на ключови въпроси: как да разпознаем и развием нагласата си за развитие и растеж /Growth mindset/, защо тя е важна за разгръщане на потенциала ни, какви са разликите с фиксираната нагласа и кои са причините да определяме нагласата за растеж като едно от важните умения на бъдещето. Разговорът е полезен и за родители, които търсят практични съвети как да подпомогнат децата си да се справят по-успешно с предизвикателствата по пътя.

„Нагласата за растеж е приложима към най-различни сфери от живота ни. Тя дава възможност да управляваме и развиваме талантите си, за да се възползваме пълноценно от тях. Нагласата за растеж е важна и при стресови ситуации - тя ни помага да се справяме с промени и кризи, както в личен, така и в професионален аспект“, казва в епизода Илина Начева.

„Умението да формираме нагласа за развитие ни помага да бъдем по-успешни, здрави, щастливи и с по-високо чувство за лична стойност, да имаме по-добри взаимоотношения с околните“, допълва Цветелина Гюрова.

Над 274 хиляди са гледанията на първите шест епизода на образователната поредица дотук. Лидл България стартира видеокаста, вдъхновен от успешния си вътрешен проект за обучение на служителите в умения, важни за успеха в 21 век. В него водещите Алекс&Алекс обсъждат с експерти актуални теми като медийна грамотност, изграждане на личен бранд в социалните мрежи, асертивна комуникация, постигане на лична ефективност и изграждане на лична мотивация.

Всички епизоди са достъпни безплатно в канала на Лидл България в YouTube.

Повече за видеокаста “Уменията на 21 век“, водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на кариерната страница на Лидл България.

За гостите в седми епизод:

Илина Начева е социален психолог с опит в създаване и провеждане на обучения за развитие на меки умения. Работи с хора от бизнес организации и публичния сектор. Провежда различни изследвания, свързани с човешките емоции и стресови реакции. Илина харесва екипната работа и смислените каузи. Вярва, че понякога кризите са житейски подаръци.

Цветелина Гюрова е психолог с над 25 години опит в областта на обученията, подбора и центровете за оценка. Провежда авторски обучения за комуникативни умения, работа в екип, мениджърски умения, коучинг и менторство, лидерство и мотивация. Цвети не се страхува от конфликти и вярва, че човешката личност може се развива непрекъснато.