Петък, 28 Юни 2024
           
Бизнес

Lidl е предпочитан работодател за студентите

   
Lidl е предпочитан работодател за студентите

Lidl е единственият ритейлър в топ 10 сред предпочитаните работодатели за студентите. Това показва ежегодното независимо проучване Graduate Survey 2024, което определя 50-те най-желани работодатели в страната. Топ 10 включва както местни, така и международни компании, доказали се с времето със стабилност и иновации в управлението на човешки ресурси.

Класацията Graduate Survey се основава на проучване сред 10 000 студенти от всички 51 легитимни университети в България. Lidl е посочена като предпочитан работодател за младите хора за поредна година. Студентите дават своята оценка за компаниите по 70 критерия, като основните сред тях са силният и известен бранд, добра репутация сред клиентите, професионалното обучение и възможности за развитие. Важни за избора на работодател сред младите хора са и доколко компанията предлага стабилност и сигурност.

Зад успехите на компанията стои неспиращото желание да се развиваме и да подобряваме средата за работа, както в компанията, така и на целия трудов пазар. Водени от общи ценности, поставяме фокус върху резултатите, базирани на споделеност и уважение.“, споделя Катерина Шопова – директор „Човешки ресурси“ в Лидл България, която наскоро получи златен приз в категория „HR Лидерство“ на годишните награди Employer of Choice.

Доказателство за успешните политики на Lidl към младите хора са и програмите, насочени към тях, които компанията развива. За поредна година те срещат интереса на рекорден брой стажанти и практиканти, които от началото на юли ще усвояват тънкостите на бързооборотната търговия. Гъвкави форми на заетост с възможност за избор на работно време спрямо останалите важни планове в живота на поколението Z, предлага Lidl с цел насърчаване на заетостта сред младите хора в страната.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати