Събота, 06 Юли 2024
           
Бизнес

Ел Би Булгарикум увеличава заплатите с 10% със задна дата

   
Ел Би Булгарикум увеличава заплатите с 10% със задна дата

Заплатите да се увеличат с 10 процента е договорено с новото ръководство на държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" ЕАД. Това стана ясно във вторник от изказване на Иван Спиридонов, синдикалния председател на КНСБ при производствената база във Видин пред БТА, пише Mediapool.

По думите му увеличението ще е със задна дата, от 1 май, като ново преразглеждане на възнагражденията ще се направи през септември. В зависимост от финансовото състояние на предприятието с до 30 на сто ще се повишат и заплатите.

Даваме срок на новото ръководство да се запознаят със ситуацията в дружеството, каза Спиридонов. Имаме уверения, че ще бъдат подобрени условията на работа в предприятието. Проведена е среща с Държавната консолидационна компания (ДКК). Изработва се бизнес план за развитието на производствената база във Видин. Очаква се да се назначат още работници, допълни синдикалният представител.

Преди седмици служителите на "Ел Би Булгарикум" ЕАД в производствената база във Видин се вдигнаха на протест с искания за нормални условия на труд и адекватни възнаграждения, но и с мотива да спасят дружеството от ликвидация.

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов поиска от принципала на дружеството ДКК спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново. В Съвета на директорите влязоха Живко Живков, Надя Стефанова и Спасин Крайчев.