Понеделник, 15 Юли 2024
           
Бизнес

В "Белчин бани" се изгражда най-големият къмпинг с минерална вода у нас

   

  pixabay

След две години в курортния комплекс "Белчин бани" край самоковското село Белчин ще бъде изграден най-големият къмпинг с минерална вода у нас. Той ще носи името "Къмпинг Поларис – Белчин бани" и в петък беше направена първа копка в изпълнение на проекта, съобщи БТА. За изграждането му ще се открият около 30 нови работни места, пише Investor.

Проектът има за цел направата на курортна сграда, бунгала, къмпинг за каравани, палатки и обслужващи санитарни помещения върху площ от 18 400 кв. м, обясни по време на официалната церемония на първата копка на строежа Соня Върбева от "Енерджи делта", дружество от групата "Синергон холдинг".

По думите ѝ проектът дава възможност община Самоков да бъде първата в България, която да предлага глемпинг услуга – съчетание между удобствата на хотелско обслужване и изживяването сред природата.

Към общата зона, в близост до обществената сграда, се предвижда изграждането на детска площадка и организиране на пространство за групови събития на открито. Предвидено е поставяне на водомерна шахта, трансформаторен пост, вкопани в земята резервоари за битови нужди и дъждовни води, както и локална пречиствателна станция към основния обект.