Неделя, 23 Юни 2024
           
Бизнес

Световна хотелска верига отваря първия Mercure хотел в България

   
Световна хотелска верига отваря първия Mercure хотел в България

Хотелската верига Accor ще открие хотел Mercure Sofia през есента на 2024. Това ще първата локация на бранда в България. Локацията е "Манастирски ливади". Mercure Sofia ще предлага 111 стаи.

Хотелът ще предлага два ресторанта, както и конферентни зали, уелнес и фитнес. Mercure Sofia ще бъде управляван от Festa Hotels като част от франчайз сделка с Accor.

"Откриването на Mercure Sofia е голяма стъпка в експанзията ни на Балканите като пазар с изключителен потенциал за бъдещо развитие", казва Франк Реул, вицепрезидент - Развитие на Accor премиум, среден и икономичен клас за Източна Европа, Балкани, Италия и Гърция.

От откриването си през 1973 годна, Mercure отваря над 950 хотела в над 65 страни, разположени в градските центрове, край морето или в планината.

Брандът Mercure е част от ALL - Accor Live Limitless - лайфстайл програма за лоялност, осигуряваща достъп до широк спектър от привилегии, услуги и преживявания.

Accor е световна хотелиерска верига с присъствие в над 110 страни, с 5600 обекта, 10 000 ресторанта и барове, уелнес центрове и гъвкави работни пространства. Групата събира повече от 45 хотелиерски бранда от луксозен до икономичен клас, като Lifestyle с Ennismore.