Понеделник, 24 Юни 2024
           
Бизнес

Полезни съвети за лична ефективност в петия епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“

   
Полезни съвети за лична ефективност в петия епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“

„Лична ефективност за баланс между работа и личен живот“ е темата на новия, пети епизод от успешната образователна видеопоредица на Лидл България „Уменията на 21-ви век“. В разговор с водещите Алекс&Алекс психологът д-р Хенриета Илиева споделя ценни насоки как човек може да постигне щастие в личния си живот, като в същото време е и успешен професионалист.

„Балансът личен - професионален живот е умение и динамика. Стремежът ни към благополучие и благоденствие определя в дълбочина личното ни разбиране за него и пътищата, по които го постигаме и усъвършенстваме.“, споделя д-р Илиева.

Личната ефективност се нарежда сред определящите умения на 21-ви век, тъй като усещането за удовлетвореност е пряко свързано именно със способността да се поддържа здравословно и балансирано разпределение на времето и енергията между работата и личния живот.

В новия епизод на видеокаста, вдъхновен от Lidl, ще научите от д-р Хенриета Илиева за част от техниките, които използва в практиката си на психолог с потенциал да помагат при справяне с критични ситуации. Сред разглежданите в него теми са още: поставянето на граници между работна и лична ангажираност, приоритизирането, благополучието, синхронът между работни процеси и лични стремежи, поддържането на баланс чрез тяло, нагласа и общуване.

Над 160 хиляди са гледанията на епизодите от образователния видеокаст до момента. В тях водещите Алекс&Алекс обсъждаха с експерти актуални теми като медийна грамотност, изграждане на личен бранд в социалните мрежи и асертивна комуникация.

Повече за видеокаста “Уменията на 21 век“, водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на кариерната страница на Лидл България.

Епизодите от видеокаста „Уменията на 21 век“ са достъпни безплатно в каналите на Лидл България в You Tube.

За госта в  пети епизод: Д-р Хенриета Илиева е  магистър по педагогика, клинична и консултативна психология, доктор по социални науки. Тя има повече от 30 години опит като консултант и треньор в областите стрес, бедствен стрес, професионалното прегаряне, житейски баланс и благополучие (wellbeing).