Вторник, 02 Юли 2024
           
Бизнес

Немски специалист по зачитане на човешките права посети „Асарел“

   
Немски специалист по зачитане на човешките права посети „Асарел“

Малте Древес от Германското бюро за помощ – немска правителствена агенция, която подкрепя бизнеса в опазването на правата на човека – посети днес „Асарел-Медет“, заедно с Ивана Цветкова – програмен мениджър в Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Немският специалист, който е работил в Международната организация по труда,пристигна в България за конференция по повод ролята на частния сектор в борбата с трафика на хора и предотвратяването на трудовата експлоатация във веригата на доставки.

Престижният форум беше организиран у нас от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE), заедно със Съвета на Европа, като се проведе на 28 и 29 май в София.

„Асарел“ беше единствената компания, която Малте Древес посети в рамките на първото си посещение в България. Гостът беше посрещнат от директор „Административни и регулаторни дейности“ Лушка Паланкалиева, директор „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков и инж. Юлияна Григорова – инженер „Производствено планиране и развитие“.

Малте Древес и Ивана Цветкова видяха автоматизацията в рудник „Асарел“ и първата в България Инсталация за екстракция и електролиза, където се произвежда чиста катодна мед от руднични води, а посещението им завърши с разглеждане на музейната зала трезор на Панагюрското златно съкровище.