Неделя, 16 Юни 2024
           
Бизнес

Специалисти по взривни дейности от три континента посетиха Асарел-Медет

   
Специалисти по взривни дейности от три континента посетиха Асарел-Медет

Мениджъри и специалисти по взривни дейности от минни компании в Европа, Азия и Австралия посетиха „Асарел-Медет“АД днес. Те са в България за участие в курс по взривно дело, организиран от дъщерното ни дружество „Орика Мед България“, който се проведе в София от 20 до 23 май. 

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на „Асарел-Медет“ инж. Николай Пелтеков, директор „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков и инж. Юлияна Григорова – инженер „Производствено планиране и развитие“, които ги запознаха с дейността на дружеството. Изпълнителният директор представи приоритетите в политиката на компанията, като акцентира върху безопасните и здравословни условия на труд, непрекъснатата модернизация на производството и инвестициите за опазване на околната среда.

Във фирмените експозиции инж. Юлияна Григорова представи историята на предприятието, етапите на модернизация на производствените мощности и внедрените иновативни технологии през последните две десетилетия, както и десетките награди за инвестиции, иновации и постижения. Също така тя разказа за реализираните и предстоящи проекти за дългосрочно устойчиво развитие на „Асарел“, гарантиращи икономическа ефективност, екологична грижа и социална отговорност.

Гостите бяха особено впечатлени от мащабния напредък и еволюцията на минните машини, изложени в откритата експозиция, и оборудването работещо в момента. 

При посещението в рудник „Асарел“ и диспечерския пулт инж. Иван Чолаков ги запозна с производствената верига и високото ниво на автоматизация и ефективност в добива и обогатяването на рудите. 

След посещението си в „Асарел“ специалистите по взривни дейности посетиха Панагюрище и разгледаха изградената с дарителски средства от „Асарел-Медет“ и проф. д-р Лъчезар Цоцорков зала трезор на Панагюрското златно съкровище.