Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Бизнес

Юск ще отвори още 2 магазина в България през есента

   

  Юск

Най-голямата по приходи верига за мебели - "Юск", ще отвори още два магазина в България през есента. От началото на годината са открити три - в Елин Пелин, Велинград и Равда. И последните два ще са в страната като засега търговецът не оповестява населените места. Знае се само, че те ще бъдат в ритейл паркове - това и тенденцията напоследък в развитието на мрежата, която вече обхваща 55 обекта в България, пише Дневник.

Всяка година се стремят да откриват поне по 5 нови магазина. За тази година вече са открити три - в Елин Пелин, Равда и Велинград. През есента ес очаква откриването на още два, местата на които компанията все още не е склонна да обяви. Единственото известно е, че няма да бъдат в София. В момента веригата има общо 55 магазина в България. Тя стъпи на местния пазар през 2005 г. Инвестицията в един магазин е около 100 хил. евро.

От 2021 г. компанията започна да обновява съществуващите си магазини като от малко над 2 хил. от общо 3 хил. вече са с новата концепция, която по идея дава възможност на потребителите да си представят как мебелите ще изглеждат в домовете им. В България с новата концепция са почти всички магазини като остават само пет. Първият от тях ще отвори врати в носия си вид през юни в Асеновград.


Въпреки, че интересът към покупка на мебели и други стоки за дома не е толкова голям като по време на пандемията, компанията продължава да отита ръстове в приходите. От началото на годината те са 10% на годишна база, с толкова се измерва и увеличението в броя на посетителите, каза Кристина Станкова, мениджър "Бизнес то бизнес". Допълни, че компанията продължава да привлича клиентела с добър асортимент и цени.

От май 2023 г. компанията има 3 магазина в Истанбул, които управлява и снабдява от българското си поделение, а предстои отварянето и на четвърти. Трите са в европейската, а един - в азиатската част на града.

Компанията представи новите си градински мебели, които се произвеждат от устойчиви материали. Целта е от следващата година всички продукти да са произведени по такъв начин.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите през октомври?


Резултати