Неделя, 23 Юни 2024
           
Бизнес

Зет на Тръмп ще участва в проект за преустройство на вонен комплекс в Белград

   
Зет на Тръмп ще участва в проект за преустройство на вонен комплекс в Белград

Сърбия подписа договор с компанията Affinity Global Development, зад която стои зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, за преустройство на комплекса на някогашния генерален щаб на югославската армия, съобщават сръбските медии. Щабът беше разрушен при бомбардировките на НАТО през 1999-а година.

Компанията на Джаред Къшнър има амбициите да преустрои до неузнаваемост обекта, който се намира в центъра на Белград. Аамериканската компания обяви, че ще инвестира в ревитализацията на комплекса, като го направи съвременен и с европейски облик.

Любопитно е, че сръбските власти всъщност не са продали терена, на който са останките на сградите, бомбардирани през 1999 година. Теренът се отдава под наем за 99 години.

Инвеститорът е поел задължението, че ако не завърши инвестицията в срока, определен в договора, ще върне земята и това, което ще бъде построено на Република Сърбия без компенсация.

Според плановете на американския инвеститор, на парцела ще бъде построен и  мемориален комплекс, посветен на всички жертви на бомбардировките на НАТО.