Понеделник, 20 Май 2024
           
Бизнес

Заради рекорден интерес: Royal Caribbean Group търси 10 000 служители

   
Заради рекорден интерес: Royal Caribbean Group търси 10 000 служители

Световният лидер сред круизните оператори - Royal Caribbean Group (RCL.N), е в процес на наемане на хиляди работници за своите кораби. Това се налага поради рекордния интерес към този тип пътувания в цял свят. За целта компанията се обръща както към вече познатите пазари, така и към нови, неизползвани досега.

По данни на компанията и нейни партньори, Royal Caribbean има готовност да ангажира около 10 000 нови работници от цял свят само в рамките на 2024 г., тъй като планира наемането на още 3 кораба. "Набирането на персонал следва бизнес стратегията ни за умерен ръст на капацитета", коментира неин представител.

Андрю Спенсър, ректор на Карибския морски университет (CMU) в Ямайка, информира, че водещите играчи в бранша - Royal Caribbean и конкурентната й Carnival, са се обърнали към университета с молба за увеличаване на краткосрочните курсове за квалификация, за да могат да бъдат обучени повече на брой работници.

През април за първи път в своята история от Royal Caribbean са потърсили контакт и с Британските Вирджински острови (BVI) във връзка с набирането на персонал, информира Наташа Чалуел, маркетинг директор на пристанищната администрация на BVI. Към момента се наемат работници също от нидерландската територия Синт Мартен. Royal обаче не е фокусирана само върху Карибския регион, затова към 700 жители на Гамбия също ще се присъединят към екипа.

По данни от официални документи, към края на 2023 г. служителите на кораби, менажирани от Royal Caribbean, достигат 88 700, което представлява лек спад на фона на предходната година. За сметка на това служителите на сушата са със 17% повече.

Според Асоциацията на круизните компании от Флорида и Карибите (Florida-Caribbean Cruise Association ) е налице необходимост да бъдат наети десетки хиляди души както от Карибския басейн, така и от Латинска Америка, за да се отговори на повишеното търсене.