Понеделник, 29 Апр 2024
           
Бизнес

Над 2500 нови работни места бяха разкрити с подкрепата на Фонда на фондовете

   
Над 2500 нови работни места бяха разкрити с подкрепата на Фонда на фондовете

Фонд на фондовете инвестира във възможности, бизнеси и хора. През програмен период 2014-2020 това бе доказано на практика чрез финансовите инструменти, които катализираха успешно развитието на бизнеса и заетостта в страната.

Особено постижение е разкриването на над 2500 нови работни места в различни сектори и направления. Над 3500 крайни получатели получиха подкрепа чрез инструментите на Фонда с общ ресурс от 1,8 млрд. лв., което им помогна да стартират собствен бизнес и да получат финансиране за устойчив растеж. Благодарение на тази подкрепа поддържането и разширяването на заетостта бе възможно дори в трудните условия на пандемията Covid-19.

Резултатите от програмен период 2014-2020 ще бъдат представени на информационно събитие на Фонд на фондовете през месец май 2024 г. Присъстващите ще бъдат запознати в детайл с още данни и примери от доклада за изпълнението на финансовите инструменти през изминалата многогодишна рамка. По време на събитието ще бъде споделена агрегирана информация относно ключовите фактори за разкриване потенциала на бизнеса, как се създава устойчива заетост и се адресира проблема с безработицата.

Ще научим как работят доказаните механизми за създаване на заетост в страната, стимулиране на предприемаческата инициативност, разнообразието и конкурентоспособността на икономиката.