Сряда, 01 Май 2024
           
Бизнес

Alphabet се прицели в HubSpot

   
Alphabet се прицели в HubSpot

Alphabet - компанията майка на Google, обсъжда вътрешно и с консултанти оферта за придобиването на водещия играч в дигиталния маркетинг HubSpot, съобщава "Ройтерс", като се позовава на свои източници.

Пазарната стойност на платформата е 35 млрд. долара и това би я направило най-скъпата покупка в историята на онлайн гиганта. Моментът е изненадващ, тъй като регулаторният натиск върху Alphabet и подобните по мащаб на нея в момента е много сериозен.

В същото време, компанията в момента има пари за "пазаруване". Много пари - 110,9 млрд. долара към края на декември. Иначе казано, Alphabet би могла да си купи България без особен проблем (с оглед историята на компанията да закрива свои продукти и придобивки, вероятно това не би било много добро развитие на нашата страна - б.а.).

Представители на онлайн гиганта са провеждали среща с банкери от Morgan Stanley по темата "HubSpot", като от инвестиционните банкери се е очаквало становище какви да са параметрите на офертата и какви регулаторни проблеми могат да възникнат.

Официално коментари от всички засегнати страни няма.