Неделя, 28 Апр 2024
           
Бизнес

InterContinental Sofia е Водещ хотел на България 2024

   
InterContinental Sofia е Водещ хотел на България 2024

Престижното отличие се присъжда от Световните туристически награди за шеста поредна година

InterContinental Sofia добави поредния приз ĸъм богатата си колекция от международни награди. Eдинственият представител на луксозния бранд InterContinental® Hotels & Resorts беше обявен за „Водещ хотел на България“ за 2024 г. Отличието се присъжда за шести пореден път от най-престижната световна класация за оценка на хотелски и туристически продукт - World Travel Awards.

„Тази награда е поредното признание за високия професионализъм на целия екип на InterContinental Sofia, който само за няколко години след своето откриване вече може да се похвали с цели 26 международни отличия“, коментира генералният мениджър на хотела Анджело Зукала. Той очаква и през настоящата година хотелът да запази лидерската си позиция в петзвездния сегмент в страната, продължавайки да допринася за утвърждаването на столицата като желана туристическа дестинация.

Класацията за Световните туристически награди се провежда ежегодно. Те са създадени през 1993 г., а днес марката World Travel Awards е призната в световен мащаб и е символ за качество и върхови постижения в индустрията. Победителите се избират на база оценката на крайни потребители и професионалисти в сферата на туризма на световно, регионално и национално ниво. Тази година церемонията по награждаването се състоя в Берлин, Германия.

InterContinental Sofia e част от InterContinental Hotels Group (IHG®) – лидер в хотелиерската индустрия с повече от 6000 хотела в над 100 страни. Хотелът е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп“. Той предлага неповторимо изживяване и спиращи дъха гледки към катедралата „Св. Александър Невски“ и планината Витоша.