Вторник, 30 Апр 2024
           
Бизнес

Samsung неочаквано представи Galaxy Ring

   
Samsung неочаквано представи Galaxy Ring

Samsung представи своя пръстен Galaxy Ring по време на събитието Galaxy S24 Unpacked миналия месец, а сега се появиха още подробности, тъй като аксесоарът беше официално обявен. Въпреки че все още не са разкрити подробности за цените и наличността, Samsung предостави обширна информация за своя първи умен пръстен Galaxy.

Galaxy Ring ще бъде категоризиран по размери от S до XL, посочени от вътрешната страна на пръстена. Отличаващ се с вдлъбната форма, която се стеснява в центъра, за разлика от изпъкналия вид на пръстена Oura, предложението на Samsung ще се предлага в три цвята: керамично черно, платинено сребърно и златно.

Samsung неочаквано представи Galaxy Ring - 2

 

Оборудван с различни възможности за проследяване, пръстенът Galaxy Ring следи сърдечния ритъм, честотата на дишане, моделите на съня и нощните движения, като дори може да идентифицира ранни индикатори за сънна апнея. Samsung позиционира пръстена като допълващо устройство към Galaxy Watch, обещавайки подобрен 24/7 мониторинг на здравето и активността.

Освен това той оценява жизнеността на потребителите въз основа на комбинация от ежедневни дейности, качество на съня, сърдечна честота в покой и променливост на сърдечната честота. Потребителите могат да определят персонализирани цели за благосъстояние и да получават актуализации за напредъка чрез карти Booster, достъпни чрез приложението Galaxy Health.

Първоначално пръстенът Samsung Galaxy Ring ще се свързва изключително със смартфони Samsung Galaxy, като в бъдеще се планира съвместимостта му да бъде разширена и за други устройства с Android.