Понеделник, 29 Апр 2024
           
Бизнес

Куриерска компания планира близо тройно повече инвестиции в България през 2024 г.

   
Куриерска компания планира близо тройно повече инвестиции в България през 2024 г.

Куриерската компания "Сеймдей" (Sameday) планира близо тройно повече инвестиции в България през 2024 г.

През изминалата година куриерът е инвестирал над 6.4 млн. лева в страната ни. Плановете му са през тази те да надхвърлят 17.1 млн. лева, съобщиха от "Сеймдей България".

Фирмата, която има мрежа от автомати за безконтактно получаване на пратки в региона – easybox, отчита годишен ръст на доставки от 900 на сто в страната през 2023 г.

Общо доставените пратки са 2.6 милиона, от които близо 1 милион до автомати. Локациите със станции с автоматизирани шкафчета за доставка извън дома в България са достигнали 437, от общо над 5000 места в региона.

Нагласите на потребителите в България показват, че все повече клиенти избират да получат своите пратки безконтактно от автомат, поради неговото удобство и лесна употреба, възможността за контрол върху личното време и липсата на необходимост от чакане на опашка. Това показва проучване по поръчка на "Сеймдей".

"Интересът към безконтактното получаване на пратки е доказателство за променящите се нужди на крайните клиенти, които търсят все по-голяма гъвкавост при пазаруването онлайн. През следващите месеци, ще продължим да надграждаме традиционната доставка такава, каквато я познавахме до скоро, като оставаме уверени в разгръщането на потенциала на местния пазар", коментира Радослав Крумов, изпълнителен директор на "Сеймдей България".

Куриерът си партнира с близо 1500 онлайн магазина в страната, сред които са и едни от най-големите онлайн търговци на българския пазар.

Ръстът в обемите от пратки през първата пълна година на фирмата в България е обезпечен оперативно от модерна инфраструктура, нови складови площи, съвременни системи за контрол и проследяване, с инвестиции за над 6.4 млн. лева и непрекъснато разширяваща се мрежа от партньори.

"В България делът на онлайн продажбите нараства с високи темпове, както и в региона, а оттам и нуждата за подобряване на клиентското преживяване и улесняване на онлайн търговците. Откакто започнахме дейността си в страната през 2022 г., използваме дългогодишния си опит, натрупан в Румъния и Унгария, за да интегрираме високи технологии и оптимизации на местния пазар, които се възприемат много положително", казва Лучиан Балтару, основател и главен изпълнителен директор на "Сеймдей".

Предвид нарастващото търсене на алтернативни начини за доставка, плановете на куриера са да продължи да инвестира в разрастването на мрежата от автомати, като предвидените инвестиции за нейното разширяване за 2024 г. надхвърлят 13 млн. лв.

"Сеймдей" е регионална куриерска компания, която разполага с екип от над 5000 служители и партньори. Тя оперира в Румъния, Унгария и България. Предоставя цялостни услуги за доставка, които включват доставки от врата до врата и доставка до автоматичните шкафове за пратки easybox. Освен традиционните услуги "Сеймдей" разширява обхвата си на дейност посредством мрежата си от 5000 шкафчета easybox в трите страни.