Неделя, 28 Апр 2024
           
Бизнес

Kaufland дари 20 000 лева за топъл обяд на нуждаещи се ученици

   
Kaufland дари 20 000 лева за топъл обяд на нуждаещи се ученици


За втора поредна година Kaufland България ще подкрепи ученици в неравностойно положение, предоставяйки средства за осигуряване на топъл обяд от Българския червен кръст (БЧК). Дарението е в размер на 20 000 лева, като средствата са отделени от продажбата на детски играчки от собствената марка на компанията Kidland®, реализирана по време на коледните празници.

Kaufland e традиционен партньор на Програмата „Топъл обяд“, която се провежда за 20-та поредна година и се стреми да намали отпадането на деца от училище чрез осигуряване на безплатна топла храна през учебните дни. За втора година дарителската инициатива се провежда с участието и на клиентите на веригата. През 2022 година отделените средства от продажбите на играчки Kidland® в Кaufland също бяха на стойност 20 000 лв.

„Щастливи сме, че имаме възможност отново да подадем ръка на тази благородна инициатива „Топъл обяд“ и с нея да вдъхнем надежда и сигурност на уязвими групи деца от цялата страна, за които трудностите с прехранването са ежедневие. Смятаме, че с кампанията, която реализирахме и този декември, предоставихме шанс и на нашите клиенти да бъдат съпричастни и с един малък жест да подпомогнат образованието на децата. Вече 14 години Kaufland е партньор на проекта, чиято мисия е сред приоритетните теми и за нашата компания“ каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност” в Kaufland България.

Над 520 000 лв. е сумата на дарените средства от клиенти на Kaufland България от старта на партньорството с БЧК през 2010 г. През есента клиентите на всички магазини от веригата в страната имаха възможност да даряват средства в полза на Програма "Топъл обяд" и чрез поставени кутии за дарение.

Благодарение на „Топъл обяд“ близо 1800 деца в неравностойно положение от цялата страна ще получават безплатен топъл обяд всеки ден в училище през настоящата учебна година. До момента близо 2 млн. безплатни топли обяда са раздадени от Програмата, а приблизително 24 000 деца са подпомогнати.