Събота, 27 Апр 2024
           
Бизнес

Държавата си чака парите от Лукойл

   
Държавата си чака парите от Лукойл

Министерството на икономиката и индустрията си чака парите от Лукойл във фонд Сигурност на енергийната система. Това стана ясно по време на заседанието на икономическата и енергийната комисия, която изслуша министъра на икономиката Богдан Богданов, директора на Агенция "Митници", изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и представители на Лукойл на тема: "Прилагането на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт".

Оказва се, че компанията е внесла пари, но по-малко от очакваното. До 20-о число на месеца е датата на вноската, каза Диан Червенкондев от фонд Сигурност на енергийната система. Изпратили са писмо на "Лукойл" да внесе вноската в максимално кратък срок. Това обаче още не е станало, по думите му.

В края на януари са уведомени министъра на икономиката и НАП. "Лукойл" обжалва. На 9 февруари ВАС излиза с решение, което не удовлетворява исканията на компанията. Тече 14-дневен срок, в който Лукойл трябва да си внесе вноската. Ако това не стане, НАП се заема със събирането на вноската.