Вторник, 30 Апр 2024
           
Бизнес

Как ще живеем по-добре: Нов видеокаст ни разкрива уменията на бъдещето

   
Как ще живеем по-добре: Нов видеокаст ни разкрива уменията на бъдещето

Наричат ги "уменията на живота", "меки умения, "ключови умения", "фундаментални умения".

Може би най-вярното от всички е "умения за по-добър живот". Това са онези компетенции и способности, които ни изграждат като личности и професионалисти и ни помагат да водим пълноценен, успешен и щастлив живот без значение каква професия изпълняваме и каква житейска роля имаме.

Такива са критичното и аналитично мислене, умението за успешна комуникация, изграждането на лична мотивация, управлението на промените, познанията да отличиш вярната от фалшивата информация и много други.

Къде може човек да усвои тези умения? Доскоро този въпрос нямаше еднозначен отговор. Всеки любопитен и посветен на развитието си човек трябваше сам да търси информация по различните теми или да разчита, че на работното му място ще бъдат организирани такива обучения.

Сега вече има много приятен, завладяващ и в същото време стойностен начин да се научим да живеем по-добре - видеокастът "Уменията на 21 век"създаден от HR екипа на Lidl с водещи Алекс & Алекс.

Кои са Алекс & Алекс

Тя е Александрина Николова. Работата й е да избира служители за Регионалното дружество на Lidl в Равно поле.

Той е Александър Стоичков и също е специалист по подбор на персонал в компанията.

Избират ги за водещи на видеокаста, защото споделят ценността за учене през целия живот и на практика виждат как владеенето на уменията на 21 век помага да започнеш мечтаната работа, да се развиваш в нея и да подобриш както своя, така и живота на семейството си.

Какво ще гледаме в епизодите на "Уменията на 21 век"

Във всеки епизод Алекс и Алекс ще се срещат със специалисти от различни области, с които ще разискват в дълбочина различните аспекти от уменията на 21 век.

Темите са взети директно от програмата за вътрешни обучения, които Lidl предлага за своите служители. А тя има над 96% одобрение от преминалите през нея служители!

В епизодите на видеокаста ще бъдат дискутирани темите за:

  • Медийна грамотност
  • Личен брандинг в социалните мрежи (LinkedIn)
  • Умения за успешно взаимодействие и комуникация с другите
  • Поставяне на лични цели и изграждане на самодисциплина за изпълнението им
  • Критично мислене
  • Свързаност и създаване на устойчиви взаимоотношения (networking)
  • Аналитично мислене
  • Вземане на решения
  • Growth mindset - изграждане на нагласа за растеж и развитие
  • Намиране и разчитане на макротрендове на пазара

Какво кара веригата магазини да отвори обученията си за хора и извън компанията и защо е важно да подобряваме не само себе си, но и средата около нас?

На този и други въпроси за уменията на 21 век отговарят лично главният изпълнителен директор на компанията за България Милена Драгийска и директорът на отдел "Човешки ресурси" Катерина Шопова, в първия епизод от поредицата.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати