Четвъртък, 02 Май 2024
           
Бизнес

Артекс с поглед в бъдещето! Компанията строи първата на Балканите терасовидна зелена сграда

   
Артекс с поглед в бъдещето! Компанията строи първата на Балканите терасовидна зелена сграда

Това е и първата жилищна сграда с високо-технологична ротационна фотоволтаична система, с художествен дизайн. Комплексът ще се отличава с изключително нисък разход на енергия, благодарение на заложените най-висок клас материали и технологични решения

АРТЕКС Инженеринг, най-успешната българска жилищна компания, продължава да изпреварва хода на времето в новите си проекти.

 

Компанията започва строежа на първата на Балканите терасовидна зелена сграда - една иновативна смесица от домашен уют и модерна архитектура в баланс с природата.

 

Архитектурният шедьовър, наречен "Зафир & Емералда", вече е получил разрешение за строеж. А от АРТЕКС Инженеринг посочват, че жилищният комплект, който ще се намира до Ловен парк и Борисова градина в София, идеално ще допълва ансамбъла от вече изградените „Диамант“ и „Диамант 2“ на компанията.

 

 

Името на новата сграда е вдъхновено от двата камъка – сапфир (sapphire) и смарагд (emerald), вплетени в единство така, както светлината се откроява на фона на синевата.

 

Според „Артекс“ сградата е ориентирана прецизно както в своя терен, така и спрямо слънцето, а за първи път на Балканите се проектира терасовидна сграда с озеленени тераси с дълбок почвен слой за засаждане на големи дървесни видове във височината на сградата. Предвидени са собствени дворове и озеленени панорамни тераси към апартаментите, от които има панорамни гледки към Ловния парк, сграда "Диамант 1" и планината Витоша.

 

 

"Зафир & Емералда" ще има нисък разход на енергия благодарение на заложените висок клас материали и технологични решения. Сградата ще разполага и с големи високоскоростни и безшумни асансьори, осигуряващи бърз достъп до всяко етажно ниво, от сутерените с гаражите до зоната с пентхаусите на последните етажни нива, казват инвеститорите.

 

 

Свободностоящата сграда е прецизно проектирана както в своя терен, така и спрямо посоките на света, така че нито един апартамент да бъде лишен от слънчева светлина, с помещения на север.

 

На кратко, шестият брилянт в короната на "Артекс" може да се определи като иновативен, модерен, единствен по рода си.

 

ww

 

Комплексът "Зафир & Емералда" ще бъде първата жилищна сграда в България, с екологични материали, вложени в строителството, с цел намаляване до 50 % на въглеродните емисии.


И първата жилищна сграда на Балканите с високо-технологична ротационна фотоволтаична система, с художествен дизайн.

 

И още...

Сградата ще разполага със собствен еко-парк със селектирани дървесни видове и иновативни технологии за слънцезащита и енергоефективност. Градини с ексклузивен ландшафтен проект към всяко жилище с тераса и спиращ дъха фасаден дизайн. И всичко това на първа линия пред омаята и тишината на Ловен парк, с обширни панорамни гледки към гората и планина Витоша.

 

dd

 

dddd_1


Ситуирана в един от най-тихите и спокойни райони в столицата, на броени метри от специализиран Спа комплекс с екологичен солен басейн, фитнес център и 2 олимпийски градски басейнови комплекса, в непосредствена близост до метро станция и спирки на градския транспорт, комплексът ще се отличава с изключително нисък разход на енергия, благодарение на заложените най-висок клас материали и технологични решения. 


Според АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, актуалните високоетажни сгради са не просто с нов ръст, а с нова концепция: те са мултифункционални и динамични. Ансамбълът от три сгради „ДИАМАНТ" е замислен като място, което удовлетворява най-важните човешки потребности: почивка, грижа за близките и децата, работа, социален живот, развлечение, спорт и връзка с околната реда.