Четвъртък, 02 Май 2024
           
Бизнес

Близо 130 000 лв. са дарили служители на BILLA в подкрепа на свои колеги през 2023 г.

   
Близо 130 000 лв. са дарили служители на BILLA в подкрепа на свои колеги през 2023 г.

Близо 80% от екипа на веригата е ангажиран в инициативата „BILLA Социален фонд“

За поредна година BILLA България отчита рекордно висока ангажираност на служителите си във вътрешната инициатива „BILLA Социален фонд”. През 2023 г. близо 130 000 лв. са събрани и дарени в подкрепа на 67 души от екипа на веригата и техните семейства, които преминават през трудни житейски ситуации и имат нужда от финансова помощ. През изминалата година близо 80% от служителите на веригата са взели участие в каузата с месечни или еднократни дарения.

„Социалният фонд на BILLA е учреден през 2015 г. от малък инициативен комитет, но бързо започва да добива популярност в компанията. До момента той е подпомогнал около 600 колеги и техните семейства със средства на обща стойност близо 800 000 лв. Ангажираността на нашите служители в тази инициатива е впечатляваща и всички ние в BILLA много се гордеем с нея. Радва ме и това, че идеята бива разпозната и намира все повече съмишленици, включително и сред други големи компании, които последваха нашия пример.“ - сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Всеки член на екипа има възможност да се включи в инициативата с доброволно парично дарение от 1.2 или 5 лв. месечно или чрез еднократно дарение на стойност минимум 10 лв., като средства предоставя и самата компания. Събраната сума може да послужи за финансиране на медицински разходи и лечения, трудови злополуки или при загуба на член от семейството.

Социалният фонд на BILLA България стартира през 2015 г. и е част от мисията на компанията да се грижи за служителите си, не само в професионален, но и в личностен план, като по този начин допринася за по-устойчиво бъдеще. Броят на подпомогнатите семейства за деветте години, в които съществува инициативата е около 600, а дарената сума е близо 800 000 лв. Социалният фонд продължава своята вдъхновяваща мисия да допринася за позитивна промяна в живота на стотици семейства.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати