Вторник, 18 Юни 2024
           
Бизнес

Лидл България е Най-добър работодател в сектора на бързооборотните стоки

   
Лидл България е Най-добър работодател в сектора на бързооборотните стоки

Компанията бе отличена със златен медал и за своята Стратегия за работодателска марка и получи сребърни отличия в четири други категории на Career Show Awards 2023

Лидл България спечели златното отличие в категорията „Най-добър работодател“ в сектора на бързооборотните стоки за 2023 г. на престижните награди Career Show Awards 2023. Компанията бе отличена със злато и за своята „Стратегия за работодателска марка – с младежки дух и фокус върху приобщаването“, както и с още четири сребърни медала в оспорвана конкуренция между 100 водещи компании на пазара.

За поредна година Лидл България е в топ три – със сребърно отличие, в категорията „Любим работодател“ – единствената категория, в която победителите се определят от публиката.

Компанията завоюва престижните сребърни медали и в категориите „Стратегия за привличане на таланти“, „Стратегия за толерантност и приобщаване“ и не на последно място – за „Екип Човешки ресурси“. Във всички тези категории Lidl е водеща сред търговските вериги в страната.

„Изключително сме щастливи от поредните престижни отличия за работодателските практики в компанията. Да бъдем най-добър работодател в FMCG сектора е признание за трансформиращата ни роля – както като компания с иновативен подход в сферата на бързооборотната търговия, така и като работодател за нашите над 4000 служители в страната. Стремим се да превръщаме най-добрите HR практики в цялостен подход за грижа към служителите, насърчаване на вдъхновяващото лидерство, подкрепа за младите таланти и разбира се, отговорност за едно по-добро утре,“ заяви Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.“

Във фокуса на стратегията за привличане на таланти на Lidl е комуникацията и създаването на отлични условия за кариерен старт и развитие на хората от поколението Z. Основни нейни стълбове са младежките програми на компанията: практикантска за пълнолетни ученици, дуално обучение за ученици в професионални гимназии, стажантска – за студенти, и трейни – за млади специалисти, които се подготвят за ръководни позиции в компанията.

В рамките на стратегията за толерантност и приобщаване „Lidl Палитра“ Лидл България си партнира със Съвета на жените в бизнеса в България и Софийския университет за реализирането на уникална по рода си инициатива – първата Академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Lidl разработи и програма за интегриране на украински граждани, в която вече са участвали 60 души, а 30 от тях са продължили да работят в компанията. Партньорства и проекти от „Lidl Палитра“ допринасят за пълноценната интеграция в пазара на труда на различни групи и за подобряване на цялостното разбиране в обществото за ползите от приобщаващите политики.

Career Show Awards e ежегоден конкурс, който отличава най-добрите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развитието на служителите. С получените отличия Лидл България затвърждава своите водещи позиции като работодател в сектора на бързооборотните стоки. През 2023 г., за четвърта поредна година, Лидл България е ТОП работодател за България и Европа според водещата международна организация TOP Employers Institute.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати