Вторник, 18 Юни 2024
           
Бизнес

Депутатите одобриха заем от 175 млн. евро за бизнеса

   
Депутатите одобриха заем от 175 млн. евро за бизнеса

Народните представители одобриха ратификация на Гаранционното споразумение между ЕИБ и ББР за заем, отпуснат към банката за развитие, за малките и средни предприятия, който възлиза на стойност 175 млн. евро. "За" гласуваха депутатите от ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ и ИТН, а "Възраждане" бяха "против", пише NOVA.

Приемането на ратификацията на първо четене доведе до спорове в пленарна зала. От "Възраждане" се противопоставиха на толкова бързото приемане на това споразумение за разлика от техния референдум, който изобщо не беше разгледан в зала. Деян Николов от "Възраждане" коментира, че Росен Желязков е "срам" за председател на парламента.

Тошко Йорданов от ИТН също каза, че поведението на председателят на НС Росен Желязков е било срамно по отношение на референдума на "Възраждане" и неговото "Този парламент е срам по много линии", посочи той.

Желязков пък им отговори, че "усещането за срам е субективно усещане" и призова "не бъркайте жанра - това е Народно събрание, не е фейсбук".

На 11 юли 2023 г. бе подписан договор за финансиране между ЕИБ и ББР за заем, отпуснат за малките и средните предприятия и предприятия със средна пазарна капитализация в размер на 175 000 000 евро. Условие за отпускането на заема от ЕИБ е предоставянето на държавна гаранция. 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати