Понеделник, 15 Юли 2024
           
Бизнес

100% био масла от ядки и семена за пръв път на фермерския пазар на Lidl – този уикенд в София

   


Този уикенд в квартал „Младост“ в София ще се състои третият за годината фермерски пазар на Лидл България. На 19, 20 и 21 май на паркинга пред магазина на веригата на ул. „Атанас Москов“ №18 клиентите ще се насладят на богато разнообразие от свежи продукти от всички краища на България, сред които 100% био масла от ядки и семена, мед и пчелни продукти, мелнишки вина, както и фермерски млечни и месни продукти.

За пръв път този уикенд участие във фермерски пазар на Lidl ще вземе столичната фирма „Гормоли“ ООД, която се гордее с уникалния си метод на производство на 100% био масла от ядки и семена, които са веган, без холестерол и с рекордно количество Омега-киселини. Останалите 11 участници ще изкушат посетителите с пресни череши, ягоди и зеленчуци, директно от гр. Куклен, уникалаен мед от лавандула и други пчелни продукти от Пловдив, както и билкови тинктури от Пазарджик.

По традиция, фермерският пазар на Lidl ще предложи и мандраджийски млечни продукти – на масите на фермерските мандри „Строево“ и „Каменяк“, както и месни продукти на „Риламес“. Любителите на българското вино ще се срещнат лице в лице с производителите на „Мелнишки пирамиди“ от с. Левуново. Сред акцентите на пазара ще са едни от най-търсените фермерски продукти - сладка и лютеници с автентичен вкус от Пловдивския регион. Десислава Томова от „Том консерв“ сподели по повод предстоящото издание на пазара:

„Много повече хора познават продуктите ни, откакто започнахме да участваме на пазарите на Lidl. Очаровани сме от грижата за нас като производители и от резултатите, които постигаме заедно.”

В досегашните 37 издания на пазарите над 130 фермера от 65 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите се увеличава и разнообразието става все по-голямо. Инициативата е част от последователната политика на Лидл в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно, като компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията.

В отговор на нарастващия интерес през 2023 г. фермерски пазари на Lidl ще има и на две нови морски локации – в град Варна и Балчик, като се очаква те да се проведат през юни и юли. През летните месеци срещи лице в лице на производители с клиенти ще има още и на паркингите пред Lidl в с. Равда, Созопол и в курорта „Св. Св. Константин и Елена”.


Анкета

Кой ще спечели евро 2024?


Резултати