Събота, 11 Май 2024
           
Бизнес

Веригата фитнеси Next Level обяви начало на кампанията 'Красив ум в красиво тяло'

   
Веригата фитнеси Next Level обяви начало на кампанията \'Красив ум в красиво тяло\'

Безплатни тренировки и срещи с психолога Ани Владимирова борят коронавирус депресията.

еригата концептуални фитнеси Next Level обяви начало на своята кампания "Красив ум в красиво тяло". Тя ще осигури подкрепа на всеки, който иска да пребори предизвикателствата пред тялото и ума си, наложени от "новото нормално". Next Level са известни с многокомпонентните тренировки Les Mills, достъпни само в техните зали и отдавна познати като любима активност на много звезди по света.

Това, което отличава концепцията на Les Mills, е не само комбинацията от движения и различния тип натовареност. Тренировките се съпровождат от специална хореография и подбрана музика, която цели да мотивира, вдъхнови и влияе както на физическото, така и на менталното преживяване.

Именно за това от Next Level стартират нова инициатива, която за пореден път ги отличава от класическото разбиране за фитнес зала:

чрез физическа активност да подобрят менталното здраве на българина.

"Изолацията и стресът в нея, без възможност за добра физическа активност, потискат имунната система. По този повод има и публикации в "Медикъл експрес", които посочват ясна закономерност между липсата на социална и физическа активност с повишаването на "Ц" реактивния протеин (CRP), който е свързан с възпалителните процеси в тялото. Същевременно намаляват и нивата на Т и В лимфоцитите", споделя Ани Владимирова, психолог и консултант на кампанията.

Затова, според Владимирова, "всяка една тренировка, която учестява сърдечния ритъм и повишава дихателния капацитет, ни позволява да изчистим биохимията на стреса и да освободим всеки орган и система за оптимално функциониране. Груповите тренировки влияят положително заради няколко основни фактора: от една страна, ние се чувстваме част от група, което е свързано с много важната ни потребност да имаме принадлежност, да сме приети. Това дава спокойствие и усещане за справяне. В процесите на синхронност се задействат и огледалните неврони, независимо дали танцуваме или изпълняваме заедно еднакви упражнения. Чрез тях ние учим, свързваме се, развиваме се, ставаме по-добра своя версия. Всичко това дава усещане за пълноценност, а ако се върнем на биохимията - това дава и така нужният ни за добър емоционален фон серотонин и допамин".

"Когато сме изчистили тялото от токсичността на стреса, когато сме успели да се синхронизираме, чрез упражненията и движенията с хората от групата, когато сме изпитали радост от успеха си в залата, можем да се съсредоточаваме по-добре, да помним по-добре и да сме по-креативни. Без спорта въртележката на стреса ни кара само да се отбраняваме и да не виждаме детайлите и възможностите", обобщава Ани Владимирова. capital.bg

 

 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати