Четвъртък, 25 Фев 2021
           
Бизнес

Работодатели в ИТ сектора искат да влязат в Тристранния съвет

  29.10.2020 17:58  
Работодатели в ИТ сектора искат да влязат в Тристранния съвет

Създадената в началото на годината Българскатработодателска асоциация "Иновативни технологии" - БРАИТ одобряват проекта за държавен бюджет за 2021 година, защото в него има мерки за подкрепа на бизнеса. Това обявиха на пресконференция членове на Управителния съвет на БРАИТ, цитирани от БТА.

Организацията, обединяваща бизнеса в ИТ сектора, вече е подала документи да бъде призната за национално представителна организация на бизнеса в Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи Иван Михайлов, председател на УС на БРАИТ.

В организацията членуват над 1800 компании със 66 620 служители и с годишен оборот от 8.7 млрд. лв., което представлява 8.24 на сто от БВП на България добави той.

В новата организация участват големи технологични компании - от сектора на високите технологии, производството на авточасти и на възобновяема енергия, рудодобива, търговията и други. Сред членовете на БРАИТ са българските представителства и клонове на големи международни компании.

Стремежът на организацията е да допринесе за експертния диалог по икономическата и социална политика на страната, като засили гласа на високотехнологичния бизнес, който формира конкурентоспособността на българската икономика, създава продукти с добавена стойност и е в основата на растежа.

От БРАИТ сме убедени, че именно в сегашния момент на световна икономическа криза Националният съвет за тристранно сътрудничество се нуждае от фокусиране върху възможностите и перспективите, които модерният иновативен бизнес предлага, посочи Иван Михайлов.

В отговор на въпрос от организацията обявиха, че не са водили разговори с другите големи работодателски организации да се присъединят към тях. dnevnik.bg


Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?


Резултати