Понеделник, 06 Май 2024
           
Бизнес

Васил Терзиев откри хъб на Делойт Централна Европа в София

   
Васил Терзиев откри хъб на Делойт Централна Европа в София

Практиката включва основно звено в София и специализирани екипи в Централна Европа и ще подпомага предоставянето на широк спектър от бизнес услуги на клиентите на Делойт в международен мащаб.

Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, предимно абсолвенти, със специалности в областта на икономиката, финансите и счетоводството. Разрастването на практиката тепърва предстои, като амбицията е тя да включи близо 500 професионалисти през следващите няколко години.

"Искам да благодаря на екипа на Делойт Централна Европа, който гласува доверие на София като локация за този хъб. Абсолютно съм убеден, че ще се изненадате много позитивно колко добро място е София, на какви страхотни хора може да разчитате – и като професионализъм, и като отдаденост. Бих искал да благодаря и на присъстващите тук представители на образователните институции – вие сте тези, които правят така, че тези хора да се изучат, да се изградят като навици, да бъдат готови да се включат в професионалните редици и да бъдат на ниво в днешния конкурентен свят“ – това каза при откриването на новата практика на Делойт кметът на София Васил Терзиев.

На събитието присъстваха заместник-кметът в направление "Правен и административен контрол“ Никола Лютов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Мила Ненова, както и представители на водещи университети в България.