Вторник, 07 Май 2024
           
Политика

Бойко Борисов гледа към Ваня Григорова

   
Бойко Борисов гледа към Ваня Григорова

ГЕРБ и ДПС само двете заедно няма да управляват, трябва да има трети участник. Това сподели пред медиите в Партийния дом лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му стабилно управление с ПП е невъзможно, но шанс вижда с Ваня Григорова. Лидерът на ГЕРБ смята, че ПП-ДБ работят с "Възраждане". Въпреки това Борисов не съжалява за съвместното управление с тях, защото постигнали много.

Той вижда в отношенията между бившите партньори толкова силен вятър, че бурята ще ги отнесе. Всичко е загубено във взаимоотношенията, категоричен бе Борисов. Няма да им дам храна да се упражняват върху ГЕРБ, сподели още той.

Много хора се качиха на моя гръб и много паднаха. Всеки да си гледа партията, посъветва той във връзка с твърденията на Лена Бориславова, че истинският лидер на ГЕРБ е Делян Пеевски.

Той е доволен от вчерашното решение за миньорите и за военната казарма в Ямбол- две решения съвместно с ДПС. Именно това според него явно е подразнило Лена Бориславова. Не се водим от конюнктурата, посочи Борисов. Затова ГЕРБ не подкрепили доклада на комисията за Митниците.

"Ние там където плюем, след това не лижем", подчерта той.

А относно свалянето на председателя на НС Борисов коментира: "Смениха Росен с Росица".

Припомняме, че Ваня Григорова, чиято номинация за кмет на София успя да обедини в голяма степен левите сили в столицата, на предстоящите избори няма да се яви нито с листата на БСП, нито с тази на Левицата - двете все пак големи политически сили, които застанаха зад МК "БСП за България". За сметка на това бившата вече синдикалистка формира политическо движение заедно с организацията на Мая Манолова - също бивше острие на БСП в парламента и именно от тази позиция през юли 2015 година бе избрана за национален омбудсман на България със 129 гласа и тези на ГЕРБ в 43-то народно събрание.