Понеделник, 06 Май 2024
           
Политика

ГЕРБ и ПП-ДБ предотвратиха пленарно шоу по аферата Митниците

   
ГЕРБ и ПП-ДБ предотвратиха пленарно шоу по аферата Митниците

С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ беше отхвърлено искането да се направят в пленарна зала разисквания по доклада на временната комисия за разследване на корупционните практики в агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Председател на Комисията е Тошко Йорданов от "Има такъв народ" и вчера бе проведено последното заседание.

За включването на доклада като точка в дневния ред гласуваха всички останали парламентарни групи - ДПС, "Възраждане, БСП и независимите депутати, но гласовете на ГЕРБ и ПП-ДБ по тази тема депутатите няма да могат да се скарат.

Депутатът Цончо Ганев от "Възраждане" реагира срещу гласуването на ГЕРБ: "Прикриха ги. Каква им е уговорката предстои да видим. Но ГЕРБ спасиха Асен Василев да отговаря за всички неща, които е сътворил в Агенция "Митници".

ИТН също се ядосаха на ГЕРБ заради доклада за Митниците. Пред медиите в Партийния дом Тошко Йорданов каза, че въпреки това формацията му ще го внесе в прокуратурата, а самият доклад е подписан от членовете на ГЕРБ в комисия.

Само ГЕРБ спасиха седалището на Асен Василев от изнасяне на допълнителна информация пред цялото НС, каза депутатът. Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова са някаква странна суинг компания, в която от време на време се карат, на следващия ден се сдобряват, посочи Тошко Йорданов. Сега отново са си сглобка, допълни той. Отношенията в бившата сглобка били фарс. В последните си часове, според ИТН парламентът ще приеме глупави закони. Целият парламент беше поправки на поправките, по мнението му. Общественото мнение е много по-голям съд, каза още Йорданов.