Понеделник, 28 Oct 2024
           
Политика

Чакъров с призив за конструктивен диалог между политическите партии в новото НС

   


Председателят на ДПС и водач на листи на коалицията „Алианс за права и свободи” Джевдет Чакъров призова за конструктивен диалог между политическите партии в новото Народно събрание и за съставяне на стабилно правителство. Той благодари на избирателите у нас и в чужбина с пост във Facebook.

Цялата позиция на Джевдет Чакъров:

„Уважаеми членове и симпатизанти,

Скъпи депесари,

Изразявам своите благодарности към всички вас, които подкрепихте каузата и ценностите на Автентично ДПС с лидер д-р Ахмед Доган на изминалите парламентарни избори, въпреки масираните репресии и безпрецедентния натиск, на които бяхме подложени!

Пътят на ДПС е определен от почетния председател д-р Ахмед Доган - той е и ще остане евроатлантически, и ние няма да се отклоним от него.

ДПС няма да отстъпи от своя ценностен избор и ще продължава да следва каузата на основателите на партията, която отстояваме вече 35 години в името на нашето единство!

Отправям и специални благодарности към нашите сънародници от Р Турция и страните в ЕС, които вярват в нашата кауза за свобода и демокрация и дадоха своята подкрепа за „Алианс за права и свободи“.

В 51-вия парламент Коалиция „Алианс за права и свободи“ призовава за конструктивен диалог между политическите партии за съставяне на стабилно правителство, изключващо „модела Пеевски", освободени институции от зависимости за да живеем в свободна и демократична България.

доц. д-р Джевдет Чакъров

Председател на ДПС”, пише в позицията.