Понеделник, 28 Oct 2024
           
Спорт

Ще има ли Левски нов стадион? Столична община плаща милиони

   
Ще има ли Левски нов стадион? Столична община плаща милиони

Столична община ще трябва да плати няколко милиона, след като придобие стадион „Георги Аспарухов“ и прилежащата база. Става въпрос за местен данък и други такси, които по закон ще плащат при влизането във владение. Както е известно, министерски съвет взе решение „Герена“ и залите около него да бъдат прехвърлени от Областната управа на Столична община, за да може в последствие по-лесно да бъдат отдадени на футболния и спортния клуб. Този процес обаче все още не е приключил. Това стана ясно от отговор на запитване от страна на „Мач Телеграф“ към СОС какво се случва със стадион „Георги Аспарухов“.

Последните бяха наречени от Тодор Батков – място за прелюбодейства, след като в миналото бяха отдадени на частна фирма. От години обаче те не функционират. И стоят на произвола на съдбата. Футболното дружество и спортният клуб трябва да се разберат кой, каква част ще получи. От Столична община са категорични, че не са предприели нищо в посока отдаването на имотите, защото те все още не са станали тяхна собственост.

„Уведомявам Ви, че след подписване на договор между Областна управа и Столична община и организиране на приемо-предаването на имотите, кметът на Столична община следва да разпореди съставяне на актове за общинска собственост на посочените в Решение № 661 на Министерски съвет имоти“, гласи част от официалното становище на СОС.