Понеделник, 28 Oct 2024
           
Новини

Астронавтите от SpaceX са отведени в медицинско заведение след кацане в океана

   


Трима астронавти на НАСА и един руски космонавт бяха откарани в местно медицинско заведение "от предпазливост", след като се приводниха в Атлантическия океан близо до Флорида в петък сутринта, завършвайки почти осеммесечна мисия на Международната космическа станция, съобщи американската космическата агенция, без да предоставя повече подробности, предава "Ройтерс".

Астронавтите на НАСА Матю Доминик, Майкъл Барат и Жанет Епс и руският космонавт Александър Гребенкин "бяха отведени в местно медицинско заведение за допълнителни прегледи", се казва в изявление на НАСА след завръщането на екипажа от МКС на борда на космическия кораб Crew Dragon.

Екипажът е преминал стандартните си медицински прегледи при излизане от кораба, каза НАСА, но добави, че "поради голяма предпазливост всички членове на екипажа бяха откарани заедно до медицинското заведение".

НАСА, която обикновено не коментира медицинските проблеми на астронавтите, отказа да каже какво е довело до нуждата от предпазливост или да опише състоянието на екипажа.