Понеделник, 28 Oct 2024
           
Спорт

Григор Димитров допусна обрат и отпадна във Виена

   
Григор Димитров допусна обрат и отпадна във Виена

Поставеният под №3 Григор Димитров отпадна във II кръг на тенис турнира от категория "АТР 500" във Виена. Българският топ състезател (№9 в света) допусна обрат срещу 24-годишния чех Томаш Махач - 7:6 (5), 4:6, 3:6 след повече от два часа и половина битка на централния корт в "Щатхале" в австрийската столица.

Още в първия сет се видя, че 33-годишният хасковлия ще има сериозни трудности с младия талант, заемащ 27-о място в ранглистата. Димитров пръв допусна пробив, но успя веднага да го върне и после се стигна до тайбрек. В дългия гейм отново Махач първи осъществи минипробив и поведе с 5:3 точки, но не спечели нито едно разиграване до края.

Във втората част нямаше нито една точка за пробив чак до 10-ия гейм, когато Григор ненадейно изостана с 0:40 и успя да отрази само първите два сетбола за съперника си.

Третият сет пък се разви най-драматично и болезнено за първата ни ракета, който отново успя да настигне чеха след ранен брейк за 0:2. Впоследствие равенството се запази до 3:3, но в осмия гейм българинът пак предаде сервиса си и даде възможност на Махач да подава за победата. Той бързо стигна до три поредни мачбола и затвори успешно двубоя, макар да пропусна първите два от тях след 2:31 ч. игра.

На 1/4-финалите в петък чешкият тенисист ще спори с британеца Джак Дрейпър.