Понеделник, 28 Oct 2024
           
Новини

Терзиев поздрави участниците в срещата на Европейския комитет на асоциациите на туроператорите и турагентите

   


Кметът на София Васил Терзиев поздрави участниците в срещата на Европейския комитет на асоциациите на  туроператорите и турагентите. В него участват представители на 25 национални сдружения на туроператори от европейски държави и обсъждат тенденции и възможности за развитие пред туризма.

"Ползите за София  са огромни. Градът ни се утвърждава като модерна, атрактивна столица и бизнес дестинация, която все повече инвестира в развитието на конгресния и конферентния туризъм. Културният туризъм във всичките му форми и проявления е другият важен сегмент, чрез който София се превръща в желана туристическа дестинация" – каза кметът Терзиев по време на откриването на форума.

Събитието става възможно благодарение на подписаното в началото на годината споразумение от Зарица Динкова –министър на туризма в правителството на ПП-ДБ, с Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти, с което България беше обявена за Предпочитана дестинация на ЕКТАА за 2024 година.
Срещата на Европейската комисреща привлече вниманието на туристическия елит в Европа и дава уникален шанс за целия туристически бранш в България и видимост на глобалната туристическа карта.