Понеделник, 28 Oct 2024
           
Коментари

Ицо Хазарта от ЕП: Тук също има кой да играе евтин театър, но от първия ден e поставен на мястото си

   


Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, наруши многомесечното си мълчание в социалните мрежи, след като влезе в Европейския парламент (ЕП), пише OFFNews.

Евродепутатът от групата на "Renew Europe", издигнат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), пише, че работата в ЕП е много различна от тази в българския парламент и че за пръв път от дълго време "изпитва надежда".

Той отбелязва, че и в ЕП има "хора с цел единствено да рушат чрез евтин театър", но че те са "пренебрежимо маъл брой" и че от първия ден на работата на институцията са "поставени там, където им е мястото". 

Ето какво написа Ицо Хазарта за първите си месеци в Европейския парламент:

"В началото на септември работата тук започна с пълна сила. Доста е различно от българския парламент. Общо взето - ако искаш да свършиш нещо полезно имаш и лостовете, имаш и подкрепата, което ме кара да изпитвам истинска надежда... за първи път от доста време насам.

Виждам уважение към България, виждам и подкрепа за България. Естествено и тук има хора, чиято единствена цел е да рушат и да пречат, играейки евтин театър. Разликите с българския парламент обаче са две: първо - тези хора са пренебрежимо малък брой, и второ - от първия ден те са поставяни там, където им е мястото.

В последните седмици най-важната тема за всички нас тук са предстоящите изслушвания на кандидатите за еврокомисари. Причината - всеки депутат се стреми да изиска от кандидатите обещания и гаранции за своите приоритети. Поетите ангажименти са основата, върху която ще бъдат създадени или продължени смислените и стойностни неща през следващите години. И едно важно уточнение - тук поетите ангажименти се спазват.

Имам доста за разказване. Навлизането в тази територия изисква време и пълна отдаденост, което донякъде отне възможността ми за активност в социалните мрежи. Хвърляйки поглед върху съдържанието в тях през последните месеци - не мисля, че това е повод за страдание.

Надявам се, че държейки хората в течение на нещата тук ще успея да им вдъхна надеждата и увереността, която всички ние в България заслужаваме. Още веднъж благодаря на тези, заради които имам честта да представлявам страната си в Европейския парламент."