Събота, 26 Oct 2024
           
Свят

Близо 13 млн. избиратели вече са гласували за президент на САЩ - Харис води пред Тръмп

   


Близо 13 млн. избиратели вече са гласували за президент на САЩ. Две седмици преди датата на изборите в Съединените щати предварителното гласуване е в ход, пише OFFNews.

Камала Харис води пред Доналд Тръмп сред предсрочно гласувалите с 63 на 34%, информира проучване във "Форбс". 6,9 милиона демократи и 5,3 милиона републиканци, са подали гласа си към 21 октомври. Според изданието обаче, по-големият брой демократи, гласуващи предварително, не означава непременно предимство за Харис в изборната надпревара, тъй като съпартийците ѝ редовно гласуват по-масово на предварителни избори, за разлика от републиканците.

"Форбс" цитира проучване на USA Today и Suffolk University, според което Доналд Тръмп има преднина пред Харис от 52 на 35 процента сред онези гласоподаватели, които ще гласуват в деня на изборите. 

Не могат да се правят заключения за това кой ще спечели от данните за ранното гласуване, предупреди пред CBS политическият стратег на Демократическата партия и старши съветник на TargetSmart Том Бониър.