Петък, 18 Oct 2024
           
Политика

Спецакция за купуване на гласове в Разградско и Старозагорско

   
Спецакция за купуване на гласове в Разградско и Старозагорско

Специализирана операция за купуване на гласове се провежда в Разградско, съобщиха от полицията.

В хода на полицейските действия се проверяват имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство.

Участват полицейски сили от различни структури на Областната дирекция и жандармерия. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършва пълен контрол на преминаващите превозни средства. 3 КПП-та функционират на територията на РУ-Разград, 3 са на територията на РУ-Исперих, 5 в РУ-Кубрат и 2 на територията на РУ-Лозница.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали.

Операция се провежда и в Старозагорско. На територията на Районно управление-Гълъбово се извършват съвместни проверки от полицейски служители и контролни органи на други институции.

Повече информация ще даде по-късно началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора комисар Антон Иванов, съобщиха от полицията.