Петък, 18 Oct 2024
           
Новини

В София има 800 000 коли: За 2024 г. новорегистрираните са 70 000

   


Кметът на София Васил Терзиев информира, че в София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година.

Днес отворихме новото кръстовище на булевардите "Черни връх" и "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, заяви кметът на София Васил Терзиев, след в ранните часове на деня Столична община зарадва софиянци и най-вече живеещите в Кръстова вада и Манастирски ливади.

Движението между булевард "Черни връх" и улица "Емилиян Станев" е в двете нови платна, а новото трасе за трамвай е бъдещето на по-зеления градски транспорт. Тротоарите са готови, велоалеите са на място, а маркировката скоро ще очертае и бус лентата. Работата продължава в следващия участък до улица "Луи Айер".

На 20 октомври ще заработи и участъкът при булевард "България" и Околовръстния път. Заходът на моста е затворен от месеци заради укрепване.

"Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района", обещава кметът Терзиев и информира, че до края на месец октомври ще бъдат отворени още няколко ключови булеварди.

"Защото искаме София не просто да се движи, а да лети", казва Терзиев и продължава: "Работим усилено върху създаването на транспортен модел, който ще ни позволи да решаваме транспортните проблеми в реално време и да въведем технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура".

"Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. Ние сме тук за реални промени, дългосрочни решения и устойчиви инвестиции. Защото София може да се развива само с добре планирани действия и реални резултати", допълва Терзиев.