Четвъртък, 17 Oct 2024
           
Политика

Демерджиев: Не виждам в МВР да се работи и по нашите списъци

   
Демерджиев: Не виждам в МВР да се работи и по нашите списъци

Бившият правосъден и вътрешен служебен министър Иван Демерджиев не смята, че се противодейства реално на купуването на гласове, а акциите на МВР са по-скоро пиарски. Резултати от тях няма - обявяват се по двама - трима задържани, но не и за престъпления срещу правата на гражданите. Освен че са много закъснели, тези акции трябва да се и по-целенасочено.

По никакъв начин не може да се твърди, че списъкът с имена и прякори, който бе внесен в МВР след като стана публичен в интернет от "българските елфи", е попречил в борбата с купения вот. Иван Демерджиев знае една част от тези имена и прякори - тези хора са свързани и с други престъпления, а в предизборна ситуация се преориентират. Така че има много начини тези хора да се засекат, преди да се съставят списъци.

Освен това Иван Демерджиев заяви, че не знае някой в МВР да работи и по едни други списъци, които неговият екип в министерството е оставил.

Всичко това не само нарушава изборните резултати, но и руши доверието в изборите като цяло, а и в демократичната система, отсече Иван Демерджиев.

Случващото се около ДПС-та е нетърпимо и недопустимо, както и покрай купения вот и борбата с него. Добрият герой в този филм го няма, коментира Демерджиев. Това, което обаче той вижда едната фракция е в ролята на репресираните. Ясно се вижда освен това, че ударите са целенасочени.