Сряда, 16 Oct 2024
           
Свят

Москва: Планът на Зеленски може да предизвика война между Русия и НАТО

   


„Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец“, подчерта Захарова, пише БГНЕС.

Москва разкритикува новопредставения „План за победа“ на украинския президент Володимир Зеленски. Според Кремъл планът рискува да предизвика пряк конфликт между НАТО и Русия.

„Следващата точка е укрепването на украинската отбрана. Зеленски възнамерява да постигне това, както каза, чрез точкови операции на конкретни места. Защо се притесняваше да назове тези конкретни места? Как иска да постигне това? Чрез нанасяне на щети на руската авиация заедно с партньорите си“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Той тласка членовете на НАТО към пряк конфликт с нашата страна и отново настоява да получи разрешение за използване на оръжия с далечен обсег на руска територия, като напълно разбира, че поне тези, които са му писали тези лозунги, са осъзнавали до какво ще доведе това, защото съответните изявления бяха направени от руското ръководство буквално преди седмица“, добави говорителят.

„Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец“, подчерта Захарова.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски представи своя „План за победа“ и изключи възможността за отстъпване на украински територии.