Сряда, 16 Oct 2024
           
Политика

ГЕРБ-СДС дава Терзиев на Икономическа полиция и АДФИ заради 3 пъти по-скъпи антипаркинг колчета

   


София вече е градът на златните колчета и златните парапети.

Три пъти по-скъпи антипаркинг колчета, 110% по-скъпа боята за пътна маркировка. София вече е градът на златните колчета и златните парапети. Това е усещането да сте в “спасена” София, заяви на брифинг народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш председател на Столичен общински съвет Георги Георгиев, предава БГНЕС.

На брифинг в централата на ГЕРБ днес Георгиев и колегата му общински съветник Мирослав Боршош оповестиха данни за неизгодни за София и столичани договори, които оскъпяват в пъти пътната маркировка в града.

„Открита състезателна процедура по Закона за обществените поръчки, екипът на Васил Терзиев не е обявил към днешна дата. За сметка на това е сключил договор за пряко възлагане, по силата на който със 110% поскъпва боята за пътна маркировка“, съобщи Георгиев.

Той съобщи, че антипаркинг колчетата в договора, подписан от Терзиев, струват три пъти по-скъпо, отколкото досега – от 18,68 лева са 51,34 лева.

„Общината полага около 4 хиляди от тези колчета. Представете си каква е щетата от тези колчета“, обърна се Георгиев към медиите.

Парапетите, които се поставят пред училища, детски градини, покрай големи булеварди също са със значително по-висока цена. „Васил Терзиев е сключил договор, по който цената е 182,20 лева. От 82,60 лева - заварени цени, прилагани от управлението на г-жа Фандъкова, на 182 лева е сключил договор Терзиев“, продължи Георгиев.

Той съобщи, че кметът и екипът му са избрали най-скъпата от три оферти.

„Дали това е просто неизгоден договор, дали е недоглеждане или е корупция, компетентните органи тепърва ще установят“, добави депутатът.

От своя страна Мирослав Боршош съобщи, че ГЕРБ ще сезира Икономическа полиция и АДФИ и ще направят всичко възможно този договор да не се случи.

„Истината е, че София няма кмет! 12 месеца никой не направи нещо за този град“, заяви Боршош и припомни, че за булевард „Патриарх Евтимий“ още няма възстановяване на движението.

Утре Столичен общински съвет ще заседава извънредно, за да изслуша кмета Терзиев относно трафика и задръстванията в София.

„Надявам се утре Терзиев и Борис Бонев да дойдат на СОС, защото много са въпросите, на които трябва да отговарят“, каза още Мирослав Боршош.