Сряда, 16 Oct 2024
           
Политика

МВР симулира работа по случаите на търговия с гласове, отказва да разследва

   
МВР симулира работа по случаите на търговия с гласове, отказва да разследва

Ивайло Мирчев,  кандидат за народен представител от ПП-ДБ

Изпратихме сигнал до МВР с имената на 200 купувачи на гласове чрез системата за електронно връчване, подписан с електронен подпис. МВР ни връща писмо (не електронно, а с конвенционална поща) с искане за допълнителна информация, която да върнем по възможност до 14 октомври. Писмото го получаваме с обратна разписка на 15 октомври. Няма как да го получим на 15.10, а да спазим срок до 14.10. Добре е МВР да се научи, че съществува система за електронно връчване (същата, която използват за актовете на КАТ), чрез която всичко се получава моментално. 

Изводите досега: МВР симулира работа по случаите на търговия с гласове. Топ 200 на търговците на вот не се пипат, защото обслужват Пеевски, а пресцентърът на МВР се труди неуморно, за да се остави впечатлението за работа на терен и профилактиране на престъпния контингент.  

Добре е МВР да си свърши работата по изборите, вместо да разпъва чадър над хората на Пеевски. А най-добре е министърът моментално да си ходи, защото всичко, което прави говори само за едно - тежки зависимости към ДПС - Ново начало. Това най-вероятно ще разберем на следващите избори, когато стане кандидат в листата на Пеевски, точно като предшественика му Калин Стоянов.